Over ons

Onze geschiedenis

Ergens in de vorige eeuw kwamen Jan en Olof elkaar tegen. De Belg en de Nederlander deelden hun liefde voor de natuur maar ook de liefde voor de fotografie. Een periode waarin je voor je camera wel een telelens kon kopen maar een lichtgewicht statief of zelfs een éénbeenstatief bestond nog niet. Daarom werd er een hoop geknutseld. Met lakens, hout, waterleiding-buis en soldeerbout konden we onze fantasie de vrije loop laten. Voor schouderstatieven, drijfhutten, schuiltenten en fotovallen.

Inmiddels is bijna alles te koop maar voor sommige dingen moet je erg goed zoeken. Of het zelf uitvinden. Dat doen we allebei en je kunt het resultaat op deze website vinden.

De naam

Olof is naast zijn bezigheden voor de natuurfotografie in het dagelijks leven als vormgever bezig met pushing pixels in alle soorten en maten. Jan heeft een heel lange relatie met penguins sinds zijn eerste trip naar de zuidpool-regio. Dus toen Olof een logo probeerde te maken voor een merk met een pinguin was de uiteindelijke naam niet ver weg. En wat doet die luchtfoto van een auto dan bovenin de pagina? We delen ook de liefde voor rondreizen in een VW Camper. Maar daarover horen jullie later wel meer.

Pixelpenguin logo

logo-myparcel

Verzending

Bestellingen worden op werkdagen binnen 24 uur afgehandeld en indien in voorraad diezelfde dag verzonden via MyParcel. Voor een aantal producten is er een leveringstermijn van enkele dagen - de vermoedelijke datum van ontvangst staat in de mail die je na je bestelling van ons krijgt.