Categorie:

CamShield lensprotector

102,50

De CamShield Lens Protector biedt zowel bescherming als camouflage voor je lange telelens. Bescherming met Evazote en een pasklare siliconen overtrek en een lichtgewicht lensdop.

Op dit moment is dit product alleen nog maar verkrijgbaar in een versie voor de Canon EF 300mm f/2.8L IS II USM maar in de loop voor het voorjaar volgen de modellen voor de 500mm objectieven van Canon en Nikon en de 800mm van Canon. Meer modellen zitten in de planning.

Levertijd onbekend

De CamShield lensprotector bestaat uit een aantal onderdelen. De zonnekap en de body van de lens worden strak ingepakt in EVA-foam en voor de bedieningselementen is er een precies op maat gemaakte siliconen hoes. Voor de draaiknoppen van de statiefgondel en de zonnekap zijn er ook siliconen overtrekjes gemaakt. Alle gevoelige delen worden zo heel effectief afgeschermd. Zo is ook de gevoelige filterschuif netjes afgedekt. Het EVA-foam is aan de buitenzijde voorzien van een waterafstotende textiel met camouflage-print.

Het aantal onderdelen waaruit deze set bestaat is tot een minimum beperkt om kans op binnendringen van stof en vocht in de tussenruimten van de lens, met name in de scherpstelring, te beperken.

De stijfheid van het EVA-schuim geeft een groot voordeel boven neopreen omdat het vormvast is. De covers volgen precies de vorm van de lens en zijn niet elastisch. Die vormvastheid zorgt ook voor een zeer goede stootdemping en bescherming tegen beschadiging van de lak.

De siliconen overtrek is op de plaats van de schakelaars een beetje dunner gemaakt waardoor het mogelijk is om de verschillende instelknoppen van de lens, zoals de focus- en stabilisatiemodus of het autofocusbereik, te kunnen bedienen, zelfs met handschoenen aan.

De scherpstelring blijft bereikbaar via twee openingen in de cover, die worden afgedekt door twee met drukknopen bevestigde kappen. Een andere drukknop bevindt zich aan de buitenkant van een van de kappen om deze in open positie te houden en weer op de lensbehuizing te drukken (zie afbeelding).

De bijbehorende lensdop vervangt de originele versie en wordt op de voorkant van de zonnekap gefixeerd met een riem en een gesp, die ook helpt om de kap in open positie te houden of om te worden gebruikt als grondsteun voor de lens door deze onder de lens te bevestigen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “CamShield lensprotector” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pixelpenguin

Pixelpenguin.nl
Glipper dreef 155
2104WD Heemstede
Nederland
0641496399

Volg ons