Categorie: Tag:

FlexShooter Pro Black Edition

540,00

De Black Edition heeft een mooie zwarte finish en is verder geheel gelijk aan de FlexShooter Pro

De FlexShooter Pro is een nieuw concept balhoofd waarmee vrijwel alle nadelen van een gewoon balhoofd worden ondervangen. Het combineert de functies van een leveller voor panorama’s, een stevig balhoofd zonder enige vorm van  ‘creep’ (verandering van positie bij het vastzetten van de kop) en een zware kop voor lange telelenzen. En in tegenstelling tot de meeste alleskunners presteert dit balhoofd op alle vlakken bijzonder goed.

Op voorraad | Levertijd 2 dagen

Leveller

Het balhoofd bestaat uit twee kogels die in elkaar zitten. De grote, buitenste bol heeft een waterpas. Deze zet je met één handeling perfect horizontaal. De binnenste kogel heeft een bewegingsbeperking en kan alleen over twee assen binnen de grote kogel bewegen: horizontaal en en voor naar achter neigend. Van de binnenste bal kun je met een knop de frictie heel subtiel verstellen van superlicht tot muurvast. Het mooie is dat dit gebeurt zonder dat de camera verder nog beweegt. Dit is een van de grootste ergernissen van landschaps- en macrofotografen: image creep. Als je een compositie hebt gemaakt en je wil de camera fixeren dan gebeurt dat zonder dat er iets aan de positie van je camera verandert. En in de meeste gevallen hoef je zelfs niks extra vast te zetten.

Balhoofd

Het balhoofd kan eenvoudig volkomen horizontaal geplaatst worden. En in tegenstelling tot andere balhoofden waarbij de basis voor de rotatie zorgt is hier de secundaire bal het draaipunt. De doorsnede van de grote kogel zorgt voor een bijzonder stevige basis. Door de interne ‘lock’ is er absoluut geen image creep. Het maximum draagvermogen van het balhoofd ligt op 45 kilo.

Hét balhoofd voor lange lenzen

Nee, het is geen gimbal natuurlijk. Maar functioneel gezien heeft het bijna dezelfde werking.

Door de bewegingsbeperking van de binnenbal kan de camera met een lange telelens er op niet naar links of rechts kiepen. En door een ingebouwde veer en een nauwkeurige frictieinstelling is er een bijna zwaartekrachtloze ondersteuning verkregen. Je kunt de camera met een lange lens heel soepel van links naar rechts bewegen én je kunt de combinatie gewoon loslaten waarbij het geheel keurig in positie blijft.

Enorm voordeel van dit alles is dat je met één statiefkop, zonder beperking, zowel landschap als macro als vogels kunt fotograferen. Want met een echte gimbal kun je geen landschappen fotograferen of panorama’s maken en met een klassiek balhoofd kun je niet echt soepel en flexibel je telelens hanteren.

 

Materiaal: Geanodiseerd aluminium
Gewicht: 680g
binnenste ball ø 45 mm
buitenste ball ø 66 mm
basis ø 63 mm
schroefdraad 3/8″
Maximum belasting 45kg (100lbs)
Arca Swiss-style two-way clamp
Regelbare frictie voor beide ballen
Precisie level waterpas
Ingebouwde veer voor tegengewicht bij gebruik van lange lenzen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “FlexShooter Pro Black Edition” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pixelpenguin

Pixelpenguin.nl
Glipper dreef 155
2104WD Heemstede
Nederland
0641496399

Volg ons